Daily Archives: June 29, 2015

Uncategorized

為秀髮提提神。.*擺脫「早更女」

2015年06月29日 公開 回應 0 累計瀏覽次數 1387

脫髮,不一定是年紀大、頭髮稀薄、或男人才會出現的問題。社會變遷,女性在社會上所擔當的地位與工作一點也不少。也就是壓力等等的問題,都深深影響著女性的荷爾蒙。令到脫髮問題,在現今女性身上,也出現得越黎越多。

在朋友及傳媒中,得知識了脫髮的可怕。所以也急著找尋一些預防的方法。發現到,原來日常護理,也同樣可以做到預防脫髮!

在Plantur 21的講座上,更請來了著名的婦科專家暨性治療師Dr. Pirkko Brusila 為大家解釋女性脫髮的原因

Uncategorized

在家中的自助式按摩洗頭享受

2015年06月29日 公開 回應 0 累計瀏覽次數 1144

有時想要係屋企,都有Salon式的洗頭按摩享受。都真係覺得難上加難!想不到科技的發達,可以令到這個想法,變成真實!仲要一個人,都可以輕輕鬆鬆搞得掂!

Panasonic 洗頭寶 EH-HE94

HK$738

這一部,就係想都無想過,而發明出黎的專業清潔頭皮的儀器。很有趣的一部機!!!呢部機,可以促進頭皮的血液循環、舒緩疲勞。還可以改善掉髮、頭皮的問題,一舉多得!~

 

一部機,有著以上的配件,包括主機、可折式的按摩頭、底盤、還

Uncategorized

高級睇戲享受。太古城中心Director’s Club

2015年06月29日 公開 回應 0 累計瀏覽次數 1124

作為電影痴,睇得大戲、猛片又點會唔去啲好啲0既戲院?當然首選係UA 太古城中心的Director’s Club!呢度位唔多,因為啲位要又大又闊又舒服!仲可以調教座位的斜度!以及升起有貴妃椅的效果!

這樣睇戲很爽呢~~ 如果怕凍,仲可以request毛氈,咁就唔驚冷氣大啦~~

一套戲票,仲包埋由專人為您奉上熱狗/焗芝士火腿土司/奶油土司1客,以及無限次添加汽水及爆谷添呀!簡直係尊貴級的享受!!

加上高音質的喇叭,睇「侏

Uncategorized

3HK 夏日樂嬉水。.* 透心涼

2015年06月29日 公開 回應 0 累計瀏覽次數 1108

注意!美琪BB出没!原來係去咗「3香港 X Sony Zperia Summer Fun Beach Fiesta」的活動!著得咁清涼,之唔係為推介最新系列的產品!一系列的Sony 防水手機以及平板電腦!!

而家去到邊,手機以及平板電腦都機不離身!炎炎夏日,當然會去沙灘、滑水等戶外遊戲!適逢Sony推出的這個防水系列,就正正合港人所需!

就連附送的耳機也同樣防水,更為貼心的設計。而Sony Xperia Z4 Tablet 不但美觀、超薄!