Uncategorized

元朗特式芝士炸雞。令人回味

2015年06月06日 公開 回應 0 累計瀏覽次數 1150
韓燒食到悶悶地,唔想再燒落去。但韓國嘢又真係停唔到口。山長水遠都要由港島殺入元朗,試試人氣大熱的芝士炸雞!!
119 Korea Station 呢度0既裝修,很有特式!用上懷舊及有點Rock的設計。
仲有以消防作為裝潢主題,不難見到周遭的消防裝飾,十分有趣!!
每一個位都會有一個電磁爐,方便大家點上芝士類的食物。在這裡,還有芝士排骨!但因為在韓國試過,這一次就食另外啲款式。
點上很特別的飲品,Cider Rita!(HK$38) 這是無酒精的飲品。可以揀桑莓、梨及柚子。而我這一杯是柚子味!當然,還可以揀有酒精的Dry B Rita。
呢杯飲品,好得意,有汽的七喜,加上柚子,造型就夠晒特別了。而且好鬼大杯,慢慢有排飲!
隊長沙律 Team Leader Salad (HK$58) 呢個沙律,份量都唔細!而且蔬菜夠晒新鮮!很喜歡個醬汁,酸酸甜甜咁。很開胃的一道沙律。當仲的配料,仲有蛋、脆脆地的薯仔等。
弘大飯卷 University Roll (HK$48) 弘大飯卷,簡簡單單,但好好食。只有簡單的蘿蔔及配菜,就好好味架啦~~
真露煮蜆 Clams Cook in Jinro (HK$68) 原石鍋上的真露煮蜆,想不到蜆的Size 都好大下!而且,隻隻大隻啖啖肉!真露即是韓國清酒,雖酒味不太濃,但食到蜆的鮮味!
鐵鏟芝梨炸雞 Shovel Chri Deep Fried Chicken Half HK$108 Full HK$188 兩個人,我們食的是半份的份量!但我相信可以三至四個人食。份量不少!一上枱就有很香濃的芝士味!十分濃郁!
原隻鐵鏟上,由韓國原裝定返黎!原汁原味得很!
每舊炸雞乜都唔點食都已經夠晒好食!個炸粉很薄,很脆!而且還有很惹味的調味粉沾在炸雞面。點上香濃芝士,加添濃郁!而且,再點上香滑忌廉,加添很滑的口感。 食到停唔到口!好好食!~ 黎呢度,不妨試埋呢個皇牌炸雞,唔一定要點上芝士排骨的啊! 119 Korea Station 元朗西菁街9號富盛大廈地下95-100號
 
Like 我的Fans Page,可以有更多互動有趣的分享哦~~
Staice Blog 頻道: 
Blogspot  。. ゚★  WeShare.hk 。. ゚★ Beauty Life 。. ゚★ The Ztyle  。. ゚★ Wretch 。. ゚★ Beauty Exchange 。. ゚★ She Blog。. ゚★
Lady Qooza 。. ゚★ Fashion and Beauty 。. ゚★ Elle Blog 。. ゚★ U Beauty。. ゚★
StyleUp 。. ゚★ SheWin 。. ゚★ Glamabog 。. ゚★ Qooza Beauty 。. ゚★ 88DB 。. ゚★
 
 
How to Find Staice:
Email: staice_liu@yahoo.com.hk
 
Find Staice at Instagram: