Daily Archives: February 10, 2015

Uncategorized

鉄人旨花。.* 細味日式鐵板

2015年02月10日 公開 回應 0 累計瀏覽次數 1140

日式鐵板,一直是豪嘆美食的指標之一。這天,跟朋友,就黎到銅鑼灣的「鉄人旨花」,豪嘆日式鐵板!

地段是在銅鑼灣中心地帶謝菲道,很易搵!

人 多的朋友就可以選擇廂房,或是坐出面的吧枱吧?!

有濕紙巾及綠茶奉上。

還有很可愛的牙纖坐呢~

這次食上的是一人套餐的款式,當中有帶子、和牛以及鵝肝!HK$688 一位呢~~

先食上前菜,這一道是魚的前菜。

Uncategorized

霸氣漢堡包!豪氣在老銅!

2015年02月10日 公開 回應 0 累計瀏覽次數 1109

連鎖快餐店的漢堡包,我就好怕食!但呢種即叫即整!大大份的豪氣霸氣漢堡包,就值得一試!

唔講唔知,原來係百德新街名店坊內,就開咗間名叫Burgeroom的Burger店!細細舖仔,但就多人到爆!無得BOOK位,只能Walkin!

香辣雞翼 HK$48

叫了一客「香辣雞翼」,有五隻,全是雞翼腿。跟一般的西式香辣雞翼不同,這一間的香辣可不是普通西餐的辣於表面。這一間,雖然說不是十分辣,但也辣得比一般的西餐廳入味得多。