SKINCARE

初嘗名貴瑞士品牌: SKINCODE活細胞濃縮抗皺精華液

2012年12月11日 公開 回應 0 累計瀏覽次數 1405
當了美容博客差不多有4年既時間,期間自費的、試用的、贈品等等都用過不少...
但單價超過2千元的還是頭一次嘗試,好想知道是否一分錢一分貨呢??!!
瑞士品牌SKINCODE,以天然純淨、產品質量和安全作研發概念..
100%不含香料、防腐劑、色素,聽起黎好似唔錯喎~~



SKINCODE CELLULAR POWER CONCENTRATE AMPOULES
活細胞濃縮抗皺精華液   $2,880/一盒(3ML X 6)



蘊含透明質酸、維他命C及高濃度SKINCODE專利抗皺成份--ACR COMPLEX..
能令肌膚極速吸收,深入細胞層激發膠原蛋白增生及阻止流失..
讓肌膚回復緊緻彈性,減淡細紋及皺紋..



瑞士生產,但為保質品質素,保質期相對較短.
幸好一盒份量不多,2星期剛剛好用完..



一枝只有3ML,早晚使用約2泵的話,只可用2-3天.



GEL狀質地,無任何香味,推開有點厚身..
輕輕按摩1-2分鐘後先可完全吸收,感覺好滋潤..
吸管裝比較方便衛生,但因為精華質地頗杰,用到最後取出會有點困難..



這是一款需要配合按摩既精華,由面按到去頸,肌膚即時唔再乾..
滋潤度好足夠,所以每次唔需要搽太多,否則會吸收唔晒..



想清爽一點既,其實可以用多少少TONER或者肌底液..
半乾時再搽上精華,咁就會吸收得比較快..



其實佢係可以作為一個6-8星期使用既療程,所以養份好濃縮,而且感覺非常滋潤..
幸好我肌膚一向偏乾,尤其最近已經踏入冬添,所以對我黎講幾O岩用..

試用時正值過敏剛好,肌膚特別乾又需要修護,用O左兩星期時間..
敏感無再復發,繃緊既感覺同乾紋都減少O左,但彈性同緊緻度就仍然係差不多^^

http://www.skincode.com.hk/