飲飲食食

~~日本人氣甜品店,食完又想食栗子撻~~

2018年11月08日 公開 回應 0 累計瀏覽次數 848
剛剛食完中午回去,行開銅鑼灣崇光百貨地庫想食甜品,有間baby Mon cher 好多好靚既蛋糕,記得佢地最出名是堂島卷店舖已經裝飾好Halloween 既佈置,就快Halloween 所以見到好多不同種類、味道呀的cake,身邊朋友個小朋友都比佢吸引住。  

 

 

 

  知道日本踏入栗子當造季節,仲推出左Mon Cher季節限定商品例如「日本栗子咖啡卷」,面層採用來自日本粒粒甘甜栗子,配以幼滑栗子茸,鬆軟蛋糕內層卷著。

 

 

 

  有my melody 既紅莓慕絲$52、Hello kitty 牛奶慕絲$50,喜歡hello kitty 既朋友就一定要試下,仲有萬聖節kitty 撻$55。  

     

    所以我就決定食秋栗 (栗子撻)$48,帶走回去食大約一個鐘仍然保持得好好,切開左一半栗蓉粒味道超級天然,口感Creamy非常之幼滑,味道甜了少少,栗子蓉質感黏滑味道甜甜。吃食口中仍有栗子蓉既味道。  

     

 

 My blog link    

❀theztyle❀  ❀Qooza❀   ❀be❀

 
   
 
 
baby Mon cher
地址:銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓29號舖                            
電話號碼:2833-2409 營業時間 :星期一至日:10:00-22:00
 
 
本文章所發表的全部內容均屬個人意見及感受,並不代表該品牌之言論及立場。如需協助或希望獲得更多有關產品資訊, 請直接聯絡該品牌查詢或∕和尋求相關專業意見。如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。  
     
 
   FOLLOW MY IG  ❀ho_ruru❀  
歡迎合作試用,event 可聯絡我,謝謝!!
E-mail: ho_ruru@yahoo.com.hk