Uncategorized

牙齒想要白? 點可以懶!用Crest 美白聲波牙刷啦

2020年01月15日 公開 回應 0 累計瀏覽次數 1009

雖然已為人母,亦都餵緊母乳,但每朝唔飲返本回神奶茶真係支撐唔到一整日。但日日飲,d牙真係黃左好多呀。所以美白牙齒既產品我都幾經常留意。不過原來唔係單純美白既牙膏/牙貼就可以美白到牙齒,牙刷都好重要架,我本身自己刷牙都好大力,平均一個月就要換一支,d刷自都哨開晒。但近排轉用左Crest 美白聲波牙刷,除左幫我改善左刷牙力度問題,而且每次只需要2分鐘就可以輕鬆美白同潔淨牙齒。 想知?睇下我既開箱文啦~

一打開盒,入面好簡單,只有一支美白聲波牙刷、說明書同叉電器。 叉電器上仲有2個刷頭位可以方便替換。  

柄身採用高貴既玫瑰金,真係好靚,而且柄身係防水防霉,好乾淨衛生。 除左咁之外,機身設定左2分鐘刷牙時間,唔使擔心會用過時間都唔知。

其實太大力刷牙呢個問題我相信好多人都有,而我係大力到用電動牙刷都可以整壞既人,因為電動牙刷既刷頭係圓形,同普通牙刷唔同。而Crest 美白聲波牙刷就好好多,除左個刷頭同普通牙刷相近,而且佢既刷毛長短設計係可以緊貼係牙齒表面,加上每分鐘31000次既震動,可以徹底清潔咖啡、茶與香煙引起的牙垢 , 達至美白效果。  

而一般既電動牙刷又笨重又只有單一功能,咪就係轉動刷頭。呢支Crest 美白聲波牙刷就唔同啦,佢既機身只有59g,真係輕過支Hand cream仔。仲有呀,一支牙刷就可以做3個功能包括:拋光模式、敏感柔和同 日常清潔。  

我覺得佢既刷毛柔軟度真係好適中,唔會話太硬,刷起黎好舒服。而佢個拋光模式,我覺得幾好用,用完真係會光亮左D,係明顯見到效果。keep住用左成個星期真係見到自己既牙齒既黃慢慢減退,當然深茶漬既地方就有待較長D時間先可以淡化到啦。    

好喇我既分享就到呢度喇,希望大家鐘意啦~

以上產品由品牌提供試用