Uncategorized

親和我的小寶寶@小象貝貝天然有機沐浴護理系列

2019年11月26日 公開 回應 0 累計瀏覽次數 1498

呢排天氣日日都係早上凍,中午熱,夜晚又凍返,加上乾燥,我家晴晴既皮膚就更加易泛紅,面仔皮膚已經起左D紅粒粒喇,但好彩早前收到小象貝貝天然有機沐浴護理系列。其實未轉用小象貝貝之前,我都係俾晴晴用D香味都重同沖涼洗頭二合一既沖涼液。但可能因為唔係天然成份,所以晴晴次次沖完涼,D皮膚都馬上好乾同好易泛紅,就算搽左cream,隔一陣都紅返。但自從轉用小象貝貝後,就覺得晴晴既皮膚唔會咁易紅,同埋因為分開洗頭同沖涼液,感覺洗得更乾淨。所以一定要介紹俾大家。

講左咁耐,有d咩天然成份呢,含蠟菊:抗菌、抗氧化及修護肌膚,雪絨花:舒緩敏感、發炎,蘆薈:保濕、舒緩及修護肌膚亦都不含刺激或有害化學物質,溫和潔淨頭皮,柔軟順滑頭髮。而且低敏弱酸性,親和寶寶皮膚唔澀眼睛配方,容易沖洗。亦都不含Paraben防腐劑、人造香料、色素、矽靈等有害物質。

由外觀上係有d難分,所以天時我都係分顏色,洗頭粉紅,沖涼紫色。而佢個質地都係透明GEL狀。   我自己平時同佢洗完面之後,會濕少少水係頭,再唧好少好少既小象貝貝天然有機洗髮露。洗左大概一星期,我覺得晴晴係少左頭泥,而且都少左個種頭油味道。  

之後到沖涼,我都係就咁唧幾下小象貝貝天然有機沐浴露係盆水度,用巾仔同佢沖涼。佢味道好清淡,但我自己都覺得晴晴用後,抹乾完身都唔會感覺佢皮膚好乾。仲KEEP到皮膚既水潤度。  

沖完涼喇,要搽cream喇,我自問我真係有好多款BB CREAM,咩a字頭m字頭既都有,但係全部搽完都係頭個個鐘好滋潤,但之後又好乾,仲比未搽之前既乾。但用左小象貝貝天然有機潤膚乳液,乳液狀比較水份量d,亦都容易推開,所以更易被皮膚吸收,可以KEEP住成晚塊面仔都係濕潤。而之前敏感紅左一達既位置搽左一星期後都退左。功效真係好顯著。    

好喇我既分享就到呢度,希望大家鐘意啦~ 如果大家都有興趣了解更多小象貝貝既產品可以去: https://www.egihk.net/

以上試用由品牌提供試用