Uncategorized

**Sasa必買推薦**Cell Fusion C秀膚生防曬霜溫和無刺激!!!

2019年06月06日 公開 回應 0 累計瀏覽次數 860

正式踏入夏天,早排都仲有少少涼意架~估唔到一落完個雨,就即刻熱到好似中暑一樣,最慘係出去10秒就會被馬上曬黑,真係搽幾多防曬都補唔返呀~而係呢個咁勁紫外線既環境下,我係點樣保護我既白滑皮膚?秘密就係我用左Cell Fusion C秀膚生既防曬霜,可能大家都對佢有d陌生,不如睇下我跟住落黎既分享啦~

Cell Fusion C秀膚生始創於2001年,擁有18年歷史的品牌,最初只係係皮膚科銷售,而家係韓國有4000多間整形外科同皮膚科診所推薦使用,佢地係經過皮膚科臨床測試既安全化妝品,專為敏感皮膚設計,以基礎醫學護膚方案研發專利成份NEO CMS™ 照顧因激光美容或煥膚療程後令角質受損引起的既皮膚不適,可以幫助受刺激皮膚得到快速有效改善既專業醫學護膚品,大家係可以根據自己既皮膚類型及問題選擇適既產品,就好似為自己既肌膚度身訂造一樣。

而佢地既產品已出口歐洲,亞洲同美國等全球40多個國家同地區,係韓國免稅店,美妝連鎖店,同各種美妝大賞中過得1位既防曬霜,雖然無進行推廣,但係韓國藝人同Bloggers中口碑勁好,而我今次就係試用佢地既防曬系列。包括有活顏煥膚防曬霜、舒敏水感防曬霜同凈肌修護防曬霜。

首先介紹一下紅色呢支SPF50+PA+++活顏煥膚防曬霜,佢可以強化同呵護受損皮膚。

佢質地好輕盈保濕,無粘膩感,可以舒緩鎮靜受損皮膚,保護皮膚免受紫外線傷害,對抗光老化。 我自己覺得佢好岩星期六日唔想化妝但又要落街食早餐,佢質地除左好薄,仲好保濕。而且你睇下我搽完之後,肌膚既膚色都有微微提亮。好似打左個好薄既底一樣。就咁就行出街一D都唔失禮。

適合任何皮膚、 受損同受刺激皮膚(尤其係做完激光之後)    

第二款SPF50+PA++++舒敏水感防曬霜,佢可以呵護鎮靜脆弱皮膚。

清涼鎮靜,舒緩保濕、改善泛紅,預防皮膚溫度升高,保護皮膚免受紫外線傷害。我自己就會好重點搽一層係T字位,做左個打底先。因為佢搽上面真係變得好冰涼,而且一推開就好似變水咁。我通常都會等佢滲透入皮膚後再搽返活顏煥膚防曬霜或凈肌修護防曬霜,咁就無咁易溶妝。 適合乾性及敏感皮膚    

最後一款係SPF48PA+++凈肌修護防曬霜,可以同時防曬、修飾同均勻膚色。

佢質地清爽,控油、預防痘痘同可以修飾瑕疵、均勻膚色、淡化印痕,保護皮膚免受紫外線傷害。我個人覺得大家可以當佢係底妝base用,佢不足以可以當遮瑕,但如果唔太深既印都可以遮到。而且佢真係質地好簿,唔會搽完之後再搽粉會起擦膠碎。如果咁岩遇上出痘痘,呢支防曬霜就一定係你既Mr Right喇~ 適合油性及問題皮膚。    

三支我都介紹晒喇,如果你要我三選一,我真係揀唔到,因為三支都各有各特式,又可以唔同日子場合使用。所以唔使諗一定係三支都揀晒架~如果你地都想試下或了解更可以去以下網址: Cell Fusion C Hong Kong: https://www.facebook.com/cellfusionchk/ 或者去SaSa選購    

好喇我既分享到呢度,希望大家鐘意啦~ 是次產品由theZtyle.com/品牌提供