Uncategorized

我刷刷刷,你又刷刷刷~~~~@TUNG Brush

2017年12月06日 公開 回應 0 累計瀏覽次數 844

平時大家刷牙,一定只刷牙架啦~真係好少會刷埋條俐,而近日,CarTungBabY就收到一件好有趣既產品,就係佢>>> TUNG Brush  舌頭刷  同  TUNG Gel  舌頭清潔凝膠,其實以前牙科保健都有提及舌頭上都有細菌,都應該要刷埋,但真係做既又有幾多人丫~而出只刷舌頭既產品直頭係近乎零,而呢個產品就係要大家唔好再忽視舌頭清潔喇~

其實外國早已流行刷舌頭習慣,口氣既形成,其實90%係來自舌頭表面嘅細菌,舌頭表面既微縫 絕對係細菌既溫床,細菌係微縫形成一層黏液狀白色菌膜(俗稱舌苔),係既蛋白質物質所產生既「揮發性硫化物」有味氣體,正正就係口氣。所以單係刷牙同用漱口水並不足以去除細菌,所以絕唔好忽視清潔舌頭既重要! TUNG Brush 舌頭刷,由專業牙醫設計,專門用於清潔凹凸不平的舌頭表面而設,短而硬的刷毛,能有效穿透舌背上的菌膜,清除舌頭微縫間既細菌,但不傷舌頭表面,圓大刷頭能有效清潔舌頭末端,不會帶來噁心感覺,不會把舌頭上的細菌帶到牙齒和牙齦上 ,適合大人及 6 歲以上小童使用。

 

TUNG Gel 舌頭清潔凝膠 ,清涼薄荷口味,令你保持口氣清新,針對清潔舌頭而設,氯化鋅配方,中和舌頭上細菌產生的有味氣體,高度水溶性,容易清洗,不像牙膏般含有氟化物和美白牙齒的化學成份,避免過度刺激舌頭,適合大人及 10 歲以上小童使用。

  佢既舌頭清潔凝膠味道唔錯,而且刷既時侯亦唔會好多既泡,但老實講,頭幾日刷唔多唔少都會有少少作嘔感覺,因為始終未刷過,同埋口腔真係比較敏感,所以好難一時三刻適應,而刷既時候都需要留意返:先用水沾濕 TUNG 舌頭刷,並將 TUNG 舌頭清潔凝膠塗在刷毛上, 伸出你的舌頭,從後方往舌尖輕刷約 10 秒,然後吐出多餘的凝膠。建議每次 刷牙後使用 TUNG 舌頭刷及清潔凝膠清潔你的舌頭。

  而刷完之後,真係FEEL到舌頭面比未刷之前滑,亦無之前咁白,所以都真係幾去到舌苔。(p.s 左係用前,右係用後)

  好喇我既分享就到呢度,希望大家鐘意啦~ 產品資料:

售賣點: 部份SaSa、wishh!及品牌網站有售

以上產品試用由品牌提供